en Contact Despre noi Viziteaza imprejurimile Home Viziteaza imprejurimile

Valea cu ponei - complex de case de vacanta

Valea Trestioarei, Vladeni, judetul Brasov

Telefon contact 0723 692 637

Email contact@valeacuponei.ro

Braşov – oraş de poveste
Despre Braşov am putea povesti o săptămână şi tot ar mai rămâne cuvinte nespuse. Localnicilor le place să spună că Braşovul nu se povesteşte, ci se vizitează.
Turul Braşovului trebuie să începă din centrul oraşului. Aici se află Biserica Neagră, unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică, din România. Edificiul a căpătat numele de “Biserica Neagră” după un incendiu puternic, în anul 1689, atunci când zidurile s-au înnegrit. După ce ai vizitat Biserica Neagră, trebuie să bei o limonadă pe terasă, în Piaţa Sfatului. În evul mediu, aici se organizau târguri pentru saşi şi maghiari. Astăzi este un “must seen”. Fiţi fără griji: în Piaţa sfatului găsiţi şi soare, şi umbră. Dar de unde umbră? Tocmai de la muntele Tâmpa, care este în centrul oraşului, şi pe care puteţi urca atât la pas, pe traseele marcate, cât şi cu telecabina.
Tot în Braşov vă puteţi plimba pe străduţele din centru, parcă rupte din poveşti, care îşi spun singure istoria, sau pe strada Sforii – cea mai îngustă stradă din Europa.
Braşovul se află la 20 km de Valea cu ponei

Poiana Braşov – cea mai mare staţiune de ski din România
Dacă e iarnă, trebuie să ajungi neapărat în Poiana Braşov. Aici ai la dispoziţie 7 pârtii de ski, cu o lungime cumulată de 24 de km. Se poate schia pe pârtii cu toate gradele de dificultate: de la foarte uşor, până la pârtii cu grad ridicat de dificultate (albastru, roşu, negru).
Poiana Braşov se află la 32 km de Valea cu ponei

Bran – ţinutul lui Dracula
Pentru unii, zona Bran este ţinutul lui Dracula. Pentru alţii, zona capătă accente regale desprinse din poveşti, sau pur şi simplu este un loc autentic românesc.
Din orice perspectivă l-aţi vedea, Branul are farmecul său. Castelul , despre care legenda spune că a fost al lui Dracula, a fost construit în secolul al XIV-lea (construcţia a fost finalizată în 1388), având rol de fortăreaţă împotriva expansiunii imperiului otoman. Dar pentru că se afla la graniţa de est a Transilvaniei, castelul avea şi rol de vamă. În 1920, castelul Bran a devenit una dintre reşedinţele reginei Maria, care l-a redecorat şi i-a dat astfel un aer regal. Astăzi, castelul este unul dintre cele mai vizitate obiective din România.
Şi dacă ajungeţi în Bran trebui să încercaţi şi un bulz cu brânză, aşa cum numai la Bran se face!
Castelul Bran se află la 38 km distanţă de Valea cu ponei

Cetatea din Făgăraş
Cetatea din Făgăraş este mai puţin cunoscută publicului larg, însă de curând a fost complet reabilitată şi a redevenit un monument demn de admirat. Clasificată de publicaţia Huffington Post (în anul 2014), pe locul 2 în topul celor mai frumoase castele din lume, cetatea Făgăraş este o oază de linişte în mijlocul oraşului, şi o adevărată lecţie de istorie. Este printre puţinele fortăreţe din lume care încă îşi păstrează intacte canalele cu apă care înconjoară cetatea şi care avea rol d eprotecţie împotriva invadatorilor. Cât despre zona Făgăraşului... respiră prin tradiţiile şi obiceiurile pur româneşti, care încă se păstrează cu sfinţenie.
Tot de aici puteţi vedea şi cel mai înalt vârf muntos din România – vârful Moldoveanu – 2.544 m
Cetatea Făgăraş se află la 35 km distanţă de Valea cu ponei

Sighişoara – cetatea locuită
Declarată patrimoniu mondial UNESCO, cetatea medievală din Sighişoara este singura cetate locuită din Sud-estul Europei. Cetatea a fost construită de saşi în secolul al XII-lea. Zidurile aveau aproape un kilometru, iar turnurile de apărare aparţineau breslelor de meşteşugari. Poarta centrală era apărată de cel mai impozant turn, Turnul cu Ceas, care are nu mai puţin de 64 m înălţime. Anual, aici se desfăşoară cel mai mare festival medieval din România, unde cavaleri şi domniţe reînvie atmosfera medievală.
Cetatea din Sighişoara se află la 65 km distanţă de Valea cu ponei

Lacurile Dumbrăviţa – Delta din Carpaţi
Am putea spune că lacurile de la Dumbrăviţa sunt un paradis al pescarilor. Dar peisajul minunat, liniştea desăvârşită şi diversitatea păsărilor îl transformă într-un adevărat obiectiv turistic pentru toată lumea.
Lacurile Dumbrăviţa se află la 9 km distantă.